dimarts, 24 de gener del 2017

A l’escola de Pipka

El petit camp de Refugiats de Pipka es troba a les afores de Mitelene i té capacitar per acollir un màxim de 100 persones. Després d'arribar a l’illa, tots els refugiats són enviats al camps de Moría on poden quedar-se o ser enviats a d altres camps. Pipka és un camp aparentment tranquil, gestionat per voluntaris grecs, està situat en el que era una zona de lleure i pícnic, plena de pins i a pocs metres del mar Egeu. Passejant pel camps pots sentir parlar àrab, farsi i urdú i també anglès, que s’ha convertit en la llengua franca que fins i tot els més petits s’esforcen per utilitzar. Pipka disposa d'algunes edificacions preexistents que fan que els refugiats tinguin accés a serveis bàsics d'higiene i cuina decents. També les tendes de campanya són de bona qualitat i fins i tot hi ha algunes cabanyes de fusta. La petita aula de l'escola es troba dins d un barracot prefabricat i entre voluntaris de diferents països han aconseguit donar-li un aire acollidor i amable, amb estores, colors i materials i llibres diversos que els han fet arribar.
Cada matí funciona com a escola bressol, i a la tarda com aula de reforç i de joc dels alumnes més grans que ara ja van a escoles gregues pel matí (després de una dura polèmica, ja que varies famílies de l’illa es van negar a que els nens i nenes refugiats s incorporessin a les aules del seus fills...). He fet els primers contactes per mirar d'establir una possible col·laboració que ajudi a millorar aquesta oferta educativa bàsica.
Avui hem jugat amb plastilina, hem dibuixat, hem descobert el joc del billar en versió mini i hem plantat patates.... La Sajida, l’Adam, la Fátima, en Maní han pogut ser nens durant una estona, jugant, barallant-se i rient....tenen una molt bona professora. La Imelda, una mestra jubilada irlandesa amb aspecte d’àvia entranyable, que sap exactament com fer-los aprendre i sentir bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada